Om oss

Vilka är då ”Digitala Diaz”?

IMG_4049

Foto: Sebastian Borg

De senaste åren har vi båda bidragit till digitaliseringen av den svenska skolan på olika sätt, till exempel genom ett aktivt deltagande i debatten om utmaningar och möjligheter kopplade till användningen av modern teknik i undervisningen, till exempel via sociala medier, Edcamps och Teachmeets. Vi har även skrivit böcker och föreläser och utbildar personalgrupper frekvent runt om i både Sverige och Finland. Vi har båda nominerats ett flertal gånger till Guldäpplet och Camilla utsågs till ”Sveriges Bästa Lärare 2016” av Sydsvenska Handelskammaren.

Utöver utbildningsinsatser på enskilda skolor har vi på varsitt håll föreläst och hållit workshops på bland annat BETT, Skolforum, SETT, Bokmässan, Framtidens läromedel och Skolportens konferenser. Vi har båda varit med i UR:s ”Lärlabbet” och på UR Skola ligger inspelningar av föreläsningar, klassrumsbesök och diskussioner med både Patricia och Camilla. Camilla är även grundare och admin för en av Sveriges största skolgrupper på Facebook ”IKT-verktyg” och Patricia sköter sidorna ”Språk & IKT” och ”Språklänkar i klassrummet”.

Som ni förstår blir det mycket prat om skola, undervisning och digitalisering när vi ses på familjemiddagarna (japp, vi är svägerskor) och där uppkom även idén om att det skulle vara roligt att slå våra (kloka) huvuden ihop och föreläsa tillsammans! Sagt och gjort – Digitala Diaz ”föddes”!

Tillsammans är vi pedagogiskt ansvariga för IT-klubben och IT-klubben Förskola. De har även skrivit lärarhandledningarna till konceptet. Läs mer på kunskapsklubbar.se!

Camilla Askebäck Diaz

Camilla kopiaArbetar som förstelärare i digitala verktyg samt Ma/NO-lärare på Södermalmsskolan i Stockholm. Utbildningskonsult, även Apple Education Trainer-certifierad konsult för MacSupport, certifikat inom Microsoft; Microfoft Innovativ Education Expert & Microsoft Certified Educator. Medförfattare till ”Escape room i undervisningen” (Natur & kultur 2021), ”Digitala verktyg i matematikundervisningen” (Gothia 2020), ”Surfplatta i undervisningen” (Natur & Kultur, 2015) och ”Vi får det att funka” (LR, 2016). Utsedd till ”Sveriges Bästa Lärare 2016” av Sydsvenska Handelskammaren och pristagare av Guldäpplet 2019. För mer info: www.askebackdiaz.se

Patricia Diaz

patricia-diaz-sv-vDoktorand på KTH inom lärarutbildning och digitalisering, legitimerad gymnasielärare i engelska och spanska, utbildningskonsult, föreläsare och författare till ”Webben i undervisningen – digitala verktyg och sociala medier för lärande”, ”Arbeta formativt med digitala verktyg” och ”Digitala verktyg för språkutvecklande undervisning” (Studentlitteratur, 2012, 2014 och 2019). Medgrundare av onlineplattformen preparus.se. Medförfattare till Skolverkets lärportal för digitalisering. Patricia mottog Guldäpplets jubileumspris 2021. För mer info – www.patriciadiaz.se

Annons